topkwaliteit sinds 1843

Veiligheidssloten

Veiligheidssloten

Bij een goed beveiligd huis horen ook veiligheidssloten. Bij beveiligen.nl worden diverse soorten sloten aangeboden, zoals bijvoorbeeld veiligheidssloten, codesloten, oplegsloten, bijzetsloten en panieksloten. Alle sloten van onze merken, waaronder Lips, Nemef en Axe, dragen het politiekenmerk Veilig Wonen. Naast de sloten zelf bieden wij ook andere benodigdheden voor de sloten, zoals profielcilinders en sluitkommen. Er zijn heel veel opties voor veiligheidssloten, zorg daarom dat u altijd goed op de hoogte bent van deze opties. Om te zorgen dat u het optimale veiligheidsslot voor uw woning heeft helpen wij u graag met beslissen, neem dus contact op met een van onze specialisten voor meer informatie en adviezen.

 Klik hier voor informatie over draairichting, doornmaat enz.


Verfijnd zoeken


U wilt uw woning natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen, dat is logisch. Dit doet u met behulp van veiligheidssloten. Deze sloten zorgen er namelijk voor dat u uw woning veilig af kunt sluiten wanneer u weggaat. Zijn uw deuren voorzien van veiligheidssloten? Steek dan de sleutel in uw slot en draai deze door tot de deur ook daadwerkelijk op slot zit. Op deze manier kunt u uw woning met een gerust hart achterlaten. Ondanks dat we de hele tijd spraken over veiligheidssloten, is dit eigenlijk gewoon een verzamelnaam. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten veiligheidssloten. Hieronder gaan we daarom verder in op veiligheidssloten.

Opleg en insteek veiligheidssloten met cilinder

Een cilinderslot is verreweg het populairste veiligheidsslot in Nederland. De toegangsdeuren van veel gebouwen bevatten zo’n slot. Nagenoeg iedere sleutel kan in zo’n slot gestoken worden, maar de sleutel draaien is niet altijd mogelijk. Alleen de sleutel met het juiste profiel is namelijk in staat om dit soort veiligheidssloten te openen. We maken onderscheid tussen cilinder insteeksloten en oplegsloten. In het geval van een insteek veiligheidsslot wordt het slot in de deur verwerkt. Het maakt niet uit of het een smalle of brede deur betreft, want IJzerhandel.nl heeft dergelijke veiligheidssloten voor alle soorten deuren. In tegenstelling tot insteeksloten worden oplegsloten op de deur gemonteerd. Bij IJzerhandel.nl vindt u ook een ruim aanbod voor wat betreft oplegsloten.

Veiligheidssloten in geval van paniek

Een cilinderslot kan vaak aan twee kanten bediend worden. Hierdoor is een deur van zowel binnen als buiten te openen en af te sluiten. Dit lijkt makkelijk, maar is niet altijd ideaal. Veiligheidssloten met cilinder hebben soms ook nadelen. Zo is een dergelijk veiligheidsslot niet handig wanneer er paniek uitbreekt. Om de deur te openen moet er immers een sleutel in het slot zitten. Is dit niet het geval? Dan kunt u zo’n veiligheidsslot ook niet openen. Of u moet natuurlijk een sleutel bij de hand hebben, maar dit is lang niet altijd het geval. Soms is het daarom beter om voor panieksloten te kiezen. Deze veiligheidssloten bedient u aan de buitenzijde gewoon met een sleutel, maar aan de binnenkant met een draaiknop. Indien u van binnen naar buiten moet vluchten, kunt u een deur dus altijd openen.

Bijzetslot ter ondersteuning van veiligheidssloten

Veel mensen denken dat hun woning veilig is wanneer toegangsdeuren voorzien zijn van veiligheidssloten. Dit hoeft echter niet. Een geoefende inbreker kan veiligheidssloten namelijk ook forceren. Met behulp van de bijzetsloten van IJzerhandel.nl maakt u het inbrekers echter een stuk lastiger. Een bijzetslot gebruikt u namelijk ter ondersteuning van veiligheidssloten. Zodoende wordt het mogelijk om een deur op meerdere plekken af te sluiten. Logischerwijs kost het hierdoor ook meer moeite om een deur te openen wanneer iemand niet over de bijbehorende sleutel beschikt. Door veiligheidssloten te combineren met bijzetsloten, wordt de kans op een inbraak dus alweer een stuk kleiner!

Losse cilinders voor bijzetsloten

Zijn uw deuren voorzien van veiligheidssloten met cilinder? Dan gaat u ervan uit dat deze sloten gewoon hun werk doen. Dit gebeurt vaak ook. Het kan echter voorkomen dat cilindersloten problemen gaan vertonen. Zo draait de sleutel mogelijk niet meer altijd even soepel. Werkt smeren met olie ook niet? Dan kunt u ervoor kiezen om uw slot te vervangen. Indien u veiligheidssloten met een cilinder heeft, hoeft u vaak niet het gehele slot te vervangen. Het is namelijk ook mogelijk om het slot te voorzien van een nieuwe cilinder. Wilt u een nieuwe cilinder voor uw veiligheidsslot kopen? Kijk dan vooral eens in het assortiment van IJzerhandel.nl. Hier vindt u namelijk cilinders van verschillende merken. Let wel goed op de beveiliging, want niet iedere cilinder voor veiligheidssloten beveiligt even goed.