topkwaliteit sinds 1843

Flex polijstmachine

Flex polijstmachine

Voor een strakke afwerking wordt vaak lak gebruikt. Dit is bijvoorbeeld op geschilderd hout het geval, maar ook op auto’s. Indien de lak al jarenlang aanwezig is op hout of een auto, kan deze er wat dof uit gaan zien. Het is in dat geval niet direct nodig om een nieuwe laag verf aan te (laten) brengen. Nee, want u kunt er namelijk ook eerst voor kiezen om te polijsten. Heeft u dit nog niet eerder gedaan? Dan neigt u er mogelijk naar om dit uit te besteden. Het is echter ook mogelijk om zelf te polijsten. In dat geval moet u echter wel beschikken over een Flex polijstmachine.


Verfijnd zoeken


Voordelen van een Flex polijstmachine

Polijsten wordt een fluitje van een cent wanneer u beschikt over een Flex polijstmachine. Er zijn echter ook talloze andere merken die een polijstmachine in hun assortiment hebben. Daarom vraagt u zich ongetwijfeld af waarom u juist voor het merk Flex moet kiezen. Het eerste voordeel van een Flex polijstmachine is dat het apparaat duurzaam is. U kunt er namelijk ontzettend lang mee doen. Om zo lang mogelijk van een Flex polijstmachine te kunnen genieten, moet u er natuurlijk wel zuinig mee omgaan. Naast de duurzaamheid is de gebruiksvriendelijkheid ook een groot voordeel. Heeft u nog niet eerder met een polijstmachine gewerkt? Dan is een Flex polijstmachine een uitstekende keuze. 

Verschillende polijstmachines bij IJzerhandel.nl

Veel mensen denken dat een polijstmachine een polijstmachine is. Er zitten echter wel degelijk verschillen tussen deze apparaten. Zelfs Flex polijstmachines verschillen onderling van elkaar. Het voornaamste verschil zit hem in de afmeting van de spons die u op de machine kunt plaatsen. De spons op de kleinste Flex polijstmachine heeft een diameter van 80 millimeter. IJzerhandel.nl heeft echter ook Flex polijstmachines met een spons met een diameter van 125 of 150 millimeter. Al deze machines beschikken over een heropstartbeveiliging na stroomuitval, overbelastingsbeveiliging en temperatuurcontrole. Daarbij komt dat u zelf het toerental van een Flex polijstmachine bepaalt. Wilt u dat de spons hard ronddraait? Dan verhoogt u het toerental. Voor een langzaam roterende spons kiest u een lager toerental. 

Accessoires voor de Flex polijstmachine

Om het polijsten zo goed mogelijk te kunnen doen, kunt u een aantal hulpmiddelen gebruiken. Eén van deze middelen is een Flex polijstmachine. U doet er echter goed aan het gebruik van deze machine te combineren met een aantal accessoires die bedoeld zijn voor een Flex polijstmachine. Gebruik bijvoorbeeld altijd polijstmiddel wanneer u met zo’n machine aan de slag gaat. Op deze manier wordt het eindresultaat namelijk nog vele malen mooier dan zonder Flex polijstmiddel. In het assortiment van IJzerhandel.nl komt u overigens ook een groot aantal Flex polijstsponzen tegen. Hiermee polijst u het materiaal altijd op de manier waarop u dit wilt. En bovendien voorkomt u op deze manier dat er schade aan de lak wordt aangericht.

Verlengstukken voor een Flex polijstmachine

Bent u al meerdere malen met een Flex polijstmachine in de weer geweest? Dan weet u vast en zeker dat niet alle plekken even makkelijk te bereiken zijn. Indien u uw auto gaat polijsten, zijn buitenspiegels, spoilers en bumpers vaak plekken waar u met de machine niet goed bij komt. Gelukkig kunt u dit betrekkelijk eenvoudig oplossen. Hoe? Met behulp van een Flex verlengingsset voor roterende polijstmachines. Zo’n zet bevat verschillende opzetstukken, waardoor het ineens een heel stuk makkelijker wordt om bepaalde plekken te bereiken. Met een Flex polijstmachine wordt polijsten ineens wel heel erg makkelijk!