topkwaliteit sinds 1843

Lijmen en Kitten

Ben je de laatste tijd nogal druk geweest met klussen in huis? Dan wil je natuurlijk ook dat alles strak afgewerkt wordt. Helaas sluiten bepaalde onderdelen niet altijd even goed op elkaar aan. Het is natuurlijk geen fraai gezicht wanneer er een kier zichtbaar blijft. Naast dat dit niet fraai is, is het ook niet bepaald hygiënisch. Er kan namelijk allerlei rommel tussen gaan zitten. Met behulp van lijm en kit kun je dit betrekkelijk makkelijk voorkomen. Deze hulpmiddelen helpen jou namelijk om veel materialen goed met elkaar te verbinden. Hierdoor hoef je niet langer bang te zijn voor kieren en spleten. Bij IJzerhandel.nl tref je verschillende lijmen en kitten aan. 


Verfijnd zoeken


bezem 41cm hout kunstvezel rood

bezem 41cm hout kunstvezel rood

Straatbezem VERO 80 breedte 41cm met rode PPN kunststofvezel. Vezeldikte 1,0mm lengte 11cm.FSC100% C..

€10,90 Excl. BTW: €9,01

zaalveger 50cm cocos

zaalveger 50cm cocos

Deze zaalveger is geschikt voor het verwijderen van droog fijn vuil in grotere ruimtes met gladde op..

€10,95 Excl. BTW: €9,05

zaalveger zwart 50cm tt

zaalveger zwart 50cm tt

Deze zaalveger met een zacht paardenhaarmengsel is geschikt voor het verwijderen van droog en fijn v..

€12,95 Excl. BTW: €10,70

Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3

Het verschil tussen kit en lijm

Niet iedereen weet of het beter is om kit of lijm te gebruiken voor de afwerking. Geldt dit ook voor jou? Dan wordt het natuurlijk lastig om de knoop door te hakken. Daarom zetten we hier eerst kort op een rijtje wat het verschil is tussen kit en lijm. Te beginnen met kit. Dit middel gebruik je voor het dichten van kieren en naden. Daarbij komt dat kit ook vaak wordt gebruikt om een waterdichte verbinding te realiseren, bijvoorbeeld in de douche. Kit moet je eigenlijk meer zien als een overgang tussen twee (dezelfde) materialen. Lijm daarentegen wordt juist gebruikt om twee materialen aan elkaar te bevestigen. Dit zorgt doorgaans voor een goede afsluiting, maar geheel waterdicht is het vrijwel nooit. Wil je iets waterdicht maken? Dan kun je dus beter voor kit kiezen. 

De kitsoorten van IJzerhandel.nl

Heb je gekozen voor kit? Dan ben je er nog niet. Er zijn namelijk ook nog verschillende kitsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit acrylaatkit en siliconenkit. Deze twee kitsoorten lijken veel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo is siliconenkit uitermate geschikt voor sanitaire toepassingen. Deze kitsoort is namelijk waterafstotend. Daarbij komt dat het voor schimmels ook lastig is om zich op siliconenkit te vestigen. Acrylaatkit kun je beter niet gebruiken in de buurt van sanitair. Deze kitsoort gebruiken we vaker om bijvoorbeeld scheuren in stucwerk te dichten. Grote voordeel is dat je acrylaatkit van IJzerhandel.nl over kunt schilderen.

Naast siliconenkit en acrylaatkit vind je bij IJzerhandel.nl nog meer verschillende kitsoorten. Zo tref je in ons assortiment ook montage- en konstruktiekit aan. IJzerhandel.nl biedt ook nog polymer kit aan, dat geschikt is voor professionele doeleinden. Je vindt bij ons echter ook nog een aantal overige kitten. Neem bijvoorbeeld de Bostik EPDM kit. Deze kitsoort kun je uitstekend gebruiken voor het aanbrengen van een kitrand op de bedekking van jouw platte dak. Tot slot kom je in ons assortiment nog Bostik Rockpanel kit tegen, dat uitermate geschikt is voor het verlijmen van Rockpanel-plaatmateriaal. 

Ook talloze lijmsoorten

Moet je twee materialen aan elkaar bevestigen? Dan gebruik je hier natuurlijk lijm voor. Ook wat dat betreft ben je bij IJzerhandel.nl aan het juiste adres. In ons assortiment vind je namelijk ook talloze lijmsoorten. Wij bieden onder meer houtlijm, huishoud- en hobbylijm, 2-componentenlijm, polymer lijmen, secondelijm en universele contactlijm aan. Bij IJzerhandel.nl tref je daarnaast ook nog een aantal speciale lijmen aan. Hierbij kun je denken aan lijm voor het bevestigen van een autospiegel en lijm voor glas, rubber en staal. We kunnen dus wel stellen dat je voor nagenoeg alle lijmen en kitten bij IJzerhandel.nl aan het juiste adres bent!