topkwaliteit sinds 1843

Festool schuurpapier

Festool schuurpapier

Gaat u hout bewerken? Dan wilt u dit natuurlijk wel op vakkundige en kwalitatieve wijze doen. Nadat het hout gezaagd en bevestigd is, doet u er goed aan het te schuren. Op deze manier verdwijnen de scherpe randen aan het hout. Bovendien loopt u aanzienlijk minder risico op splinters wanneer u het hout schuurt. Voor het schuren van hout heeft u twee opties: handmatig of machinaal. In beide gevallen moet u echter over schuurpapier beschikken. Schuurpapier is verkrijgbaar in allerlei verschillende merken. Wilt u er zeker van zijn dat u lang met uw schuurpapier kunt doen en dat het papier ook nog eens een goed eindresultaat oplevert? Kies dan voor Festool schuurpapier!

Festool handschuur materiaal

Niet iedereen heeft een Festool schuurmachine in huis. Indien u moet schuren, kunt u natuurlijk zo´n machine aanschaffen. Betreft het slechts een klein oppervlak dat geschuurd moet worden? Dan vindt u het mogelijk zonde om geld uit te geven aan een schuurmachine. Gelukkig hoeft dit ook niet. Een klein oppervlak kunt u immers ook prima met Festool schuurpapier schuren. Bij IJzerhandel.nl vindt u schuurpapier in diverse afmetingen. Zo kunt u kiezen voor losse vellen Festool schuurpapier. Moet u de komende periode nog veelvuldig dingen met de hand schuren? Kies dan voor een Festool schuurrol. Met zo’n rol bent u namelijk aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer u telkens Festool schuurpapier moet kopen. Vindt u het niet prettig om alles handmatig te schuren? Dan biedt een Festool schuurblok mogelijk uitkomst. Dergelijke blokken voorkomen bijvoorbeeld dat u blaren krijgt. Er zijn zelfs Festool schuurblokken met een ergonomische handgreep te koop bij IJzerhandel.nl.

Schuurbanden

Heeft u wel een Festool schuurmachine in huis? Dan kiest u er waarschijnlijk niet voor om hout handmatig te schuren. Met een schuurmachine gaat het immers veel sneller. Bovendien is het resultaat vaak een stuk netter. Moet u veel schuren en heeft u een Festool schuurmachine met schuurband? Zorg er dan voor dat u over voldoende van deze banden beschikt voordat u aan de klus begint. Een schuurband slijt behoorlijk snel, waardoor u vaak meerder banden nodig heeft tijdens het schuren. Daarbij komt dat een schuurband ook makkelijk kan sneuvelen. Zo kan zo’n band bijvoorbeeld scheuren wanneer deze achter hout blijft haken. Het is dus altijd makkelijk om een aantal Festool schuurbanden op voorraad te hebben bij aanvang van een schuurklus.

Schuurpapier voor Festool schuurmachine

Festool schuurmachines werken niet alleen maar met schuurbanden. Zo heeft u mogelijk wel een schuurmachine waar een schuurschijf, driehoekig schuurblad of schuurstrook onder moet. Dergelijke Festool schuurpapieren zijn vaak voorzien van ronde openingen. Hierdoor is het een fluitje van een cent om ze op uw Festool schuurmachine te bevestigen. Uiteraard wordt het u zodoende ook makkelijk gemaakt om schuurpapier dat versleten is te vervangen. Heeft u een Festool schuurmachine en zoekt u nog naar bijbehorend schuurpapier? Dan moet u zeker in het assortiment van IJzerhandel.nl kijken.

Verschillende korreldiktes

In de webshop van IJzerhandel.nl valt het direct op dat de prijzen van Festool schuurpapier behoorlijk van elkaar verschillen. Nu vraagt u zich mogelijk af hoe dit verschil te verklaren is. Het prijsverschil wordt veroorzaakt door de dikte van de korrel. Zo kennen we grof schuurpapier, maar ook middel, middel/fijn, fijn en zeer fijn. Wilt u een oude verflaag verwijderen? Kies dan voor Festool schuurpapier met een grove korrel. Gaat het alleen om het opschuren van bijvoorbeeld een oude verflaag? Dan volstaat Festool schuurpapier met een fijne korrel. Bedenk dus goed wat u van plan bent met het Festool schuurpapier alvorens u het aanschaft!


Verfijnd zoeken