topkwaliteit sinds 1843

Festool Domino machines

Festool Domino machines

Niet iedereen weet wat een Festool domino machine is. Toch is het handig om zo’n apparaat in huis te hebben, zeker wanneer u gaten op gelijke hoogte of afstand moet maken in hout. Met behulp van een Festool domino machine zorgt u namelijk voor een sterke en snelle verbinding van twee stukken hout. Veel mensen kennen de deuvelverbinding en de lamellenverbinding voor het verbinden van hout. Deze twee verbindingen hebben echter een nadeel ten opzichte van het dominoverbindingssysteem. Wat deze nadelen zijn? Bij een deuvelverbinding moet u gaten exact tegenover elkaar boren en dat is ontzettend lastig. Indien u kiest voor een lamellenverbinding, wordt dit al een stuk makkelijker. Nadeel van deze verbinding is echter dat hout kan gaan schuiven wanneer er kracht op wordt uitgeoefend. Kortom: een dominoverbinding is een stuk beter!

In verband met Corona heeft Festool vertraging met leveren. 
Indien een machine in onze webshop niet op voorraad is neem a.u.b. eerst contact met ons op.

Telefonisch op 038 453 59 69 of via het contactformulier.

Bedankt voor het begrip.


Festool Domino freesmachine DF 500 Q-Plus 576413

Festool Domino freesmachine DF 500 Q-Plus 576413

Eenvoudig precies verbinden.Sterke punten en voordelen:- veelzijdig gebruik met deuvelgroottes van 4..

€816,05 Excl. BTW: €674,42

Festool Domino freesmachine DF 500 Q-Set 576420

Festool Domino freesmachine DF 500 Q-Set 576420

Eenvoudig precies verbinden.Sterke punten en voordelen:- veelzijdig gebruik met deuvelgroottes van 4..

€897,70 Excl. BTW: €741,90

Festool Domino freesmachine DF 700 EQ-plus 576426

Festool Domino freesmachine DF 700 EQ-plus 576426

Extra mobiel. Extra stabiel.Sterke punten en voordelen:- hoogste stabiliteit van de verbindingen tot..

€1.129,45 Excl. BTW: €933,43

Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3

Verschillende Festool domino machines

Bent u op zoek naar een Festool domino machine? Dan bent u bij IJzerhandel.nl aan het juiste adres. In ons assortiment treft u namelijk twee verschillende types domino machines aan: de domino 500 en de domino 700. U heeft zeer waarschijnlijk geen idee wat het verschil is tussen deze twee machines van Festool. Dit verschil zit hem met name in de dikte van de pennen die u kunt gebruiken. Zo kunt u voor de domino 500 pennen met een lengte van 4 tot 10 millimeter aanschaffen. De domino 700 is geschikt voor pennen met een lengte tussen de 8 en 14 millimeter. De Festool domino 700 is geschikt voor het maken van sterke, grotere verbindingen. De domino 500 van Festool leent zich beter voor de kleinere verbindingen.

Domino’s met alle lengtes bij IJzerhandel.nl

Heeft u een domino 500 of 700 en zoekt u naar domino’s voor het verbinden van hout? Dan bent u bij IJzerhandel.nl aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u namelijk een groot aantal domino’s. Deze verbindingsstukken zijn verkrijgbaar in diverse materialen en lengtes. U vindt zodoende dus altijd een geschikte domino voor uw Festool domino machine. Voert u geregeld klussen uit waarbij u verschillende maten domino’s nodig heeft? Dan kan de Festool domino assortimentsystainer van waarde zijn. Hierin kunt u de verschillende Festool domino’s namelijk op een makkelijker en overzichtelijke manier ordenen.

Grotere afstanden tussen gaten met Festool accessoires

De Domino machines van Festool maken het mogelijk om de afstanden tussen gaten exact gelijk te maken. Dit kan met behulp van de verschillende aanslagen op de Festool machines. Wilt u de gaten verder uit elkaar dan mogelijk is met de Festool domino machines? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval kunt u namelijk een Festool dwarsaanslag aanschaffen. Deze vindt u ook in het assortiment van IJzerhandel.nl. Met behulp van de Festool dwarsaanslag kunt u de afstand tussen de gaten zelf instellen. Wilt u gaten maken in kleine werkstukken of lijsten? Dan biedt de Festool lijstaanslag uitkomst. Voor het maken van gaten in ronde werkstukken gebruikt u de Festool rondaanslag. Ook de twee laatstgenoemde Festool accessoires vindt u bij IJzerhandel.nl.

Gaten voor domino’s aanbrengen met een Festool boormachine

Hoeft u niet meer dan een paar gaten te boren voor domino’s? Dan is het natuurlijk wat overdreven om een Festool domino machine aan te schaffen. Gelukkig is dit niet noodzakelijk. U kunt namelijk ook speciale boren kopen voor uw Festool boormachine. Met deze boren boort u de gaten waar u dan later de domino’s in kunt steken. Deze boren zijn te koop in de webshop van IJzerhandel.nl. Naast de boren biedt IJzerhandel.nl ook hulpmiddelen aan om het boren van gaten voor domino’s makkelijker te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een Festool domino boorsjabloon aanschaffen. Op deze manier weet u zeker dat u het ene gat niet groter boort dan het andere en kunt u hout dus probleemloos verbinden met behulp van domino’s.