Politie Keurmerk Veiligwonen

Inbraak levert niet alleen materiële schade op, maar ook psychische. Het feit dat een onbekende in uw woning is geweest en uw spullen heeft doorzocht, geeft een onveilig gevoel. In een woning voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen is de kans op een inbraak 90% kleiner dan voor woningen zonder PKVW of goedgekeurd hang- en sluitwerk. Dat is voor veel bewoners een geruststellende gedachte. Het keurmerk richt zich met name op de gelegenheidsinbreker. De medewerkers van Van Rossum Sleutelservice hebben de opleiding voor preventieadviseur PKVW voltooid en zij adviseren u graag in de winkel dan wel bij u thuis. Het PKVW-certificaat kan alleen worden afgegeven voor woningen ouder dan 2 jaar. Is uw woning jonger dan 2 jaar dan valt zij onder de nieuwbouwregeling en verwijzen wij u voor de mogelijkheden rondom het verkrijgen van een PKVW-certifcaat graag naar de landelijke certificeringsinstelling CB&V.

Wij komen in Zwolle en directe omgeving bij u thuis om samen met u uw woning na te lopen op het gebied van het hang- en sluitwerk, buitenverlichting en rookmelders en voorzien u daarna van een vrijblijvende offerte inclusief de eventuele montagekosten. Overigens kan niet iedere woning worden beveiligd volgens het PKVW, dit zal u worden medegedeeld tijdens de keuring en zal ook op de offerte vermeld staan als het niet mogelijk is. Soms wordt u aangeraden om een attest aan te vragen bij bijvoorbeeld een leverancier van een specifieke garagedeur. Ook dit wordt vermeld.

Alleen in geval van directe goedkeuring van de woning bedragen de kosten 85 Euro voor het aanvragen van het certificaat (u bent hiertoe niet verplicht). In de omgeving van Zwolle bedragen de kosten voor de aanvraag bij directe goedkeuring 100 Euro.

HET PKVW CERTIFICAAT IS 10 JAAR GELDIG EN DIVERSE VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJEN VERLENEN U EEN KORTING OP UW VERZEKERING.

Onder de omgeving van Zwolle wordt verstaan Kampen, Hasselt, Genemuiden, Rouveen, Staphorst, Dalfsen, Heino, Wythmen, Hattem, Wapenveld, Heerde en Wezep. PKVW-keuringen verder weg gaan op aanvraag via vanrossum@beveiligen.nl