Vipp

Vipp Keuken en Badkamer

Vipp keukenspullen zijn van de categorie: mooi. Of het nu om een Vipp wasmand gaat, of een Vipp zeepdispenser, het design is altijd strak. Daarnaast is de kwaliteit van een buitengewoon hoog niveau. Er is altijd wel een Vipp aanbieding die past bij uw interieur.

Vipp Wasmand

De Vipp Wasmand pikken we er hier even uit als een van die producten die een ruimte kunnen afmaken. De vormgeving zorgt er voor dat Vipp wasmanden meer zijn dan zomaar een gebruiksvoorwerp. Uw badkamer knapt er van op en straalt luxe uit.

Het Vipp verhaal begint op een zondag in 1931 toen de 17-jarige Holger Nielsen een auto wint in een loterij bij de plaatselijke voetbalclub. Holger houdt van auto's, maar heeft geen rijbewijs en hij besluit derhalve om de auto te verkopen en het geld in een metalen draaibank te investeren. Dit markeert het begin van Holger's metaal fabriek waar, een paar jaar later, hij een product creëert dat beroemd geworden over de hele wereld: de Vipp pedaalemmer. Het is het jaar 1939 - Holger Nielsen en Marie Axelsen zijn net getrouwd. Een getrainde kapper, Marie besluit om haar eigen salon te openen. Marie vraagt ??haar man om te helpen de salon met, onder andere, een praktische vuilnisbak te leveren. Na het doorbrengen van vele dagen werken in zijn atelier, is Holger klaar om Marie zijn Vipp pedaalemmer te laten zien- en ze is blij met het resultaat. Oorspronkelijk was de Vipp prullenbak bedoeld was voor Marie alleen. Echter, veel vrouwen van artsen en tandartsen hebben hun haar laten doen in de salon van Marie's en vinden de Vipp prullenbak perfect voorde klinieken van hun man, met name in het licht van het praktische en robuuste ontwerp. Dus de Vipp pedaalemmer was snel een vast onderdeel van de Deense klinieken. "Goed design gaat nooit uit de mode", zegt Holger. De tijd heeft het bewezen, de Vipp prullenbak is slechts marginaal verbeterd, sinds het het daglicht zag in 1939. Vandaag de dag wordt de Vipp prullenbak internationaal erkend als een design-klassieker, en in november 2009 werd het goedgekeurd in de architectuur en design collectie van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York.